tirsdag 17. juli 2018

Vladimir har steinkontroll mens kjempebaby Donald vingler

Det som foregår nå på den internasjonale politiske scene er av en slik art at Absurd Teater bare er de første av ørten fornavn.
Å se kjempebabyen Donald i fri dressur der han onanerer sitt stakkarslig oppblåste ego, er jo et fascinerende skue. Man kan jo avskrive det som tragikomedie, hvis det ikke var for at denne virrende bløffmaker sitter på atomknappen til klodens overlegent mest mektige militærmakt.
Når han nå har hatt møte i Helsingfors med sitt store idol , Vladimir, så har Donald jo selv på det groveste ydmyket USA med sin bisarre adferd.
I møte med den strenge skolemester Vladimir så jo Donald ut som en underdanig guttunge. Vi må ikke glemme at Vladimir i flere år var toppagent for KGB i fangeleiren DDR. En fangeleir jeg besøkte tidlig på 1980-tallet. Et dystert, grått og gjennomkontrollert samfunn  med Sovjet som selveste vokteren. Og hadde det vært opp til Vladimir, så skulle det fortsatt vært slik - over hele Øst-Europa. Det har vi lett for å glemme.
Takk alle guder for at Gorbatsjov og senere vodkaelsker Boris var på post den gang. Jeg tør ikke tenke på hvordan Europa hadde sett ut politisk i dag med steinharde og humørløse gammelkommunister ved roret i den gang Sovjet.
Men ikke alt er fryd og gammen i dagens USA heller. Først har du de hjernevaskede politiske analfabeter ( maaange millioner) som tilber Donald som den nye frelser. At nettopp Donald er deres mest livsfarlige fiende hva gjelder disse stakkarnes privatøkonomi, har selvsagt gått disse totalt villfarne politiske sjeler hus forbi.
Og så har du kristenfundamentalistene som er på full fart framover i "Guds Eget Land". De er en like stor fare for fremtidens USA som de politiske analfabeter. Nei til abort, kvinnefrigjøring , homofili, utviklingslære, selvstendig tenking osv. er bare litt av deres fanesaker.
Min første reise til USA i 1999 gjennom Pennsylvania, Ohio, Virginia og West Virginia var en virkelig øyeåpner. Enkelte steder var det som å reise tilbake i flere tiår, forsøplet og primitivt.

På kontorveggen har jeg et sitat fra en 61 år gammel Donald Trump velger, som igrunnen forteller det hele.
" It's time to do a totally insane thing, BECAUSE WE'VE LOST IT ALL. The times demand it".
" Det er tid for å gjøre fullstendig sinnsyke ting, FORDI VI HAR MISTET DET HELE.. Tiden forlanger det".

I et samfunn hvor den primitive krokodille-kapitalisme sender flere og flere milloner amerikanere ned i fattigdom, har disse jordens fordømte kun trøst i ordene , som Janes Joplin og Kris Kristoffersen synger så melankolsk. " FREEDOM IS JUST ANOTHER WORD FOR HAVING NOTHING LEFT TO LOOSE". ( FRIHET ER BARE ET ANNET ORD FOR IKKE A HA NOE SOM HELST IGJEN Å MISTE). Da kan du like godt stemme på bløffmakeren Donald og ha fornøyelsen gratis å bivåne at han sender et anstendig og demokratisk USA i ekspressfart på søppelhaugen.