søndag 9. juli 2017

Hvem har æren for Trollpikken?

Det er søndag morgen kl.0600 , og som innfødt i det gamle bondesamfunnet er jeg alltid tidlig oppe om morgenen. Akkurat denne søndags morgen passer det å spikre fast med 10 toms spiker hvem som har gjordt fenomenet Trollpikken mulig.
Uten Ketil Bentsen hadde ingen visst om denne snart verdensberømte geologiske formasjon. Ketil Bentsen er Trollpikkens STORE FAR og ikke minst ,helt avgjørende, NAVNEFAR!
Dalane Tidende var journalistisk meget oppegående og uredd da avisen ga Ketil pressedekning og med brask og bram lanserte det frekke navnet Trollpikken. Da var det mange som satte kaffen i vrangstrupen. Så fulgte Aftenbladet opp ved den eminente journalis Arnt Olav Klippenberg. Superbypatrioten Arnt Olav er den enkeltperson som har gitt Dalane-regionen mest gratis reklame gjennom de siste årtier. Og i saken om Trollpikken har han virkelig vist sine journalistiske dimensjoner. All ære til Stavanger Aftenblad og Dalane Tidende som virkelig , og selvfølgelig, til de grader har vært på hogget.
Trollpikken var på vei til å bli nasjonal kjendis etter at selveste Kristin Krohn Devold lot seg avfotografere på Trollpikken med superpotensen.
Så skjer det som kun kan være regissert av "høyere makter" når det gjelder dramatikk i sagaen om Trollpikken sin vei nå mot verdensberømmelse. I nattens mulm og mørke blir Trollpikken kappet! Av klart lokalkjent og steinkyndig person! Dalane Tidende presenterer med full tyngde udåden, Aftenbladet fulgte opp med brask og bram,og de nasjonale medier kom også lynrask på banen.
Det kunne endt der og da med en avkappet Trollpikk som kunne beskues av spesielt interesserte der de trasket seg fram gjennom myrene.
Men, skjebnen ville det annerledes. Inn på banen trer Sverre Garpestad og lover at hans firm B&G  skal gjenreise Trollpikken! Og betale regningen. Vi var nok mange som inne i oss rystet langsomt på hodet og sa "Sverre, denne gang har du tatt deg vann over hodet".
Men da skjedde noe som udådsmannen i sin villeste fantasi ikke hadde forestilt seg. Folket våknet, og på rekordtid (ved hjelp av et fleksibelt bankvesen) var henimot en kvart million kroner inne på konto "Gjenreisingen av Trollpikken".
Så skjedde det at Sverre Garpestad allierte seg med Svein Oskar Nuland, (sjef hos Aker Solutions). Sammen med Ketil Bentsen vil disse to navn stå med ildskrift i den aldeles uvirkelige historien om Trollpikken. Sverre og Svein Oskar har for omverdenen til de grader demonstrert hva som bor i dem. De har på vegne av B&G og Aker Solutions frontet et teknologisk samarbeid og kompetanse i verdensklasse. De har også demonstrert en handlekraft som kan få selv den mest offensive jærbu til å bøye hodet i ærbødighet.
I sagaen om Trollpikken, kapittel ett, troner Ketil Bentsen alene. Ikke minst skal han ha æren for at det i starten kontroversielle navnet Trollpikken er blitt naturlig dagligtale i selv de mest fisefine kulturelle kretser og i tillegg de mest "religiøse" forsamlinger.
I Trollpikkens saga, kapittel to, har Sverre Garpestad og Svein Oskar Nuland nå steget opp på podiet ved siden av Ketil. I samme høyde, og rett bak, står de dyktige fagarbeidere som har stått på dag og natt for å få gjennomført en ekstremt krevende utfordring. All ære til dem!!!!
Sverre Garpestad har nå bestemt at avdukningsdagen skal være lørdag 19. august kl. 1600. Perfekt! Da kommer alt som kan skramle og gå av politikere i forkant av valget, det blir anledning for meningmann til å møte opp, og tidspresset på fagfolkene er borte.Og akkurat nok tid til at alle forberedelser kan bli ivaretatt. Slik at det blir en kanonforestilling ingen av de tilstedværende vil glemme resten av sitt liv!