fredag 21. juli 2017

Trollpikken har allerede forbedret min kondis

At Trollpikken er godt for folkehelsen, behøver jeg ikke å gå lenger enn til meg selv for å få bevis på. De tre første gangene jeg kreket meg opp Kjervaldbakken til pilskiltet Trollpikken var det så mange stopp , at jeg var i absolutt sjokktilstand. At det fra skiltet og fram til Superkjendisen var enda flere stopp, gjorde at jeg lurte på om jeg snart ville havne i rullestol.
Heldigvis viste EUsjekken hos min eventyrlige fastlege Ole Gunnar Jensenius at alt var på stell, blodtrykk, blodpumpe og det hele.
Det ga en enorm psykisk innsprøyting, og fjerde tur til Majesteten var uten stopp. Grunnkondisjonen fra ungdommen, og det faktum at jeg har holdt meg borte fra nikotin, gjorde at det ikke var helt katastrofe.
Men, og det er her jeg vil gi mine blogglesere et konstuktivt innspill, det går an å legge inn enkle rutiner for å forbedre kondisen. Som den direkte følge av Trollpikken går jeg nå opp Lerviksbakken på min daglige middagstur til my darlings på Hauen Kro. Og for hver gang merker jeg en liten forbedring. I går gikk det i bra tempo uten andpust og hjertebank til toppen av Kirkegata.
Jeg har klare planer om at jeg minst en gang i uka skal til topps på Varberg , og tilslutt klare strekningen uten stopp i raskt tempo.
Så for alle som har en bakke i nærheten, begynn med denne. Det er gratis trening, og så kan du direkte måle framgangen med å observere hvor mye lengre du kommer opp i bakken for hver eneste uke, uten å være det minste andpusten! Og så kanskje et par ganger i året fra Lerviken til Varberg.

Enda bedre er turen i så måte fra Trollpikken parkeringsplass, helt fram til Majesteten. Du bedrer kondisjonen, balanseevnen og får en konsentrert naturopplevelse på kjøpet. Og faktisk kan denne utflukt til Trollpikken rekruttere mange ikke-så-veldig-villmarksaktige til å utvide med litt lenger turer. Eksempelvis fra Veshovda til Trollpikken.
Å være i god form forbedrer livskvaliten ubeskrivelig. Det gjør også naturopplevelser.
Trollpikken har alle de elementer i seg som kan tilføre oss litt magi i den ellers rutinepregede hverdag. God form, stor naturopplevelse , fellesskapsfølelse og i det hele mye konstruktivt.

På Hauen Kro i går  var det noen spreke damer ved nabobordet. Dialekten var fra Sandnes. De snakket i høye toner om turen til Trollpikken. De var kommet ens ærende. Denne tur skulle de anbefale alle de kjente.
Konklusjon så langt?
Trollpikken har innført en ny tidsregning i Eigersund. Og de fortreffelige som "ikke vil ta dette ord  i sin munn" skal fortsette med det. Vi kan ikke alle tenke likt. Det blir for ensformig.
Forøvrig har jeg i dag hørt den mest fantastiske konspirasjonsteorien når det gjelder ødeleggelsen av Trollpikken. Noen jærbuer fortalte at ryktene sa at det var Forsand Kommunestyre (hvor Prekestolen er lokalisert) som hadde engasjert fagfolk for å utføre hærverket. Forsand var nemlig meget nervøse for at Trollpikken skulle gi Prekestolen alvorlig konkurranse? Noen bedre?