onsdag 19. juli 2017

Trollpikken på vei mot stjernene

Hvis noen er i tvil om at Trollpikken vil endre Eigersund for alltid, kan jeg bekrefte det motsatte. Jeg hadde i dag i Saloon Kakadu besøk av journalist og fotograf fra Dagbladets helgemagasin. De var sendt inn til meg av Trollpikkens Store Far, Kjetil Bentsen. De  skulle lage reportasje om Norges mest berømte fallos.
Dette var bare et av flere innslag i en artikkel som muligens kommer innen en måned i dette påkostede og glansede magasin. I artikkelen har iallefall jeg gjordt mitt for å utrydde den misforståelse at Norges sentrum av aksen bedehus/bibelbelte befinner seg i Eigersund.
Jeg opplyste teamet om at det var bare å sammenlikne annonserte religiøse møter i fredagsutgavene av henholdsvis Dalane Tidende (Egersund) og Agder (Flekkefjord). DT har ca. 10, mens Agder har rundt det firedobbelte.
Teamet fikk også sitte på Dinglebenken, menst fotografen leste høyt fra Gunnar Roaldkvams dikt om dinglebein  med overskrift Ta deg tid til å gjøre ikke noe. Det danske ekteparet som var "beordret" oppå benken kommer garantert ikke til å glemme opplevelsen resten av sin tid.
Arnt Olav Klippenberg opplyste meg om at Kjetil hadde tatt et magisk bilde av Trollpikken i solnedgang som han hadde mailet over. Dette bildet har jeg nå fått tillatelse av Kjetil å forstørre og plassere på veggen overfor den også stadig mer berømte Dinglebenken.
Selvfølgelig var det bare et eneste "butikklokale" i hele Norge som helt naturlig kunne ha stort bilde av Trollpikken på veggen. Så for framtiden blir det radarparet Dinglebenken/Trollpikken (i alfabetisk rekkefølge) som skal være senter for stadig mer minneverdige sosiale happeninger i  en setting du finner bare i Egersund.
Nå er det bare for hele forretningsstanden i Eigersund å koble seg til ekspresstoget ved navn Trollpikken. En magisk fallos som peker mot en framtid som blir mye mer spennende for regionen enn før. Virkeligheten har nok en gang overgått den villeste fantasi.