mandag 3. juli 2017

Trollkpikken, religiøs svindel og sandstrand i Lundeåne

Trollpikken vil endre hele Dalane som turistregion. Det er passe langt å spasere og  på stadig mer oppgradert vei. Turen er overkommelig for en mye større prosentdel av befolkningen enn Kjerag og Prekestolen. Du kan ikke gå deg vill på vei til Trollpikken. Derfor trenger Eigersund kommune intet stort oppbud av redningsmannskaper i konstant beredskap. Og så er Trollpikken på rekordtid blitt et av de mest sexy reisemål i landet. "Alle" må i framtiden på sin sivile CV kunne dokumentere at de har vært ved Trollpikken, med bilder, selfier og det hele. At det nå for  øyeblikket har roet seg rundt "Norges Magiske Penis" er bare av det gode, nå som vi teller ned til avdukingen.
Når det gjelder motivet for hærverket er jeg noe i villrede. Hvorfor ikke bare bore et eneste dypt hull og så putte en dynamittgubbe i og så PANG (!) og Trollpikken ville vært en spennede , endog meget kort historie. Som det nå er kunne ikke manuset vært skrevet mer intenst og engasjerende. Følg med, følg med. Et eneste angrep til, og vedkommende er sosial død i hele regionen.
Min kanonade på bloggen mot lokal, organsinert "religiøs" svindel er min mest leste noensinne. Angrepet er ingenlunde rettet mot sakesløse enkeltpersoner som har vært så ytterst uheldig å bli født i et dobbelt fengsel, åndelig og økonomisk. Og disse jordens fordømte har mange lidelsesfeller over hele verden. Kanonaden er først og fremst rettet mot Den Norske Stat som økonomisk støtter dette organisert vanvidd. Så disse "åndelige overgriperne" kan trygt fortsette sine "psykiske" overgrep som (for meg subjektivt) er like alvorlige for ofrene, som for  guttungene som regelmessig voldtas av katolske prester. Å stoppe denne praksis er enkel hvis den politiske vilje er der. Og det bare å skru igjen pengestrømmen til sektenes skoler. Som er helt på linje med de muslimske koranskoler når det gjelder indoktrinering og spredning av blindt hat mot "annerledestenkende". Organisert åndsrasisme kommer i mange former. Og noen er desverre finansiert av den norske stat.
Og så over til vanviddet rundt flomsikringen i Lundeåne. Et foreløpig høydepunkt i denne miljømessige og økonomiske totalskandale, er den nye sandstranden rett ved det hurtigstrømmende utløp fra kraftverket. Noe av sanden er allerede ført bort av vannet,  og ved første lettere oversvømmelse vil resten vaskes vekk. Skal du som entreprenør ha en bomsikker inntekt i framtiden er det bare å få en "livsvarig kontrakt" på sandpåfylling på dette stedet i Lundeåne, ettersom sanden fortløpende skylles bort.
Den idylliske parken som var her før, er nå voldtatt bort og erstattet med en gold og ukoselig betongørken. Du snakker om at en kamel er en rasehest som har gått gjennom en kommunal komite!!

Når det gjelder restaureringen av Trollpikken er prosessen så langt et lysende kapitel på ekstrem og snarrådig handlekraft når det offentlige og private samarbeider målrettet og konsentrert.
B&G, Aker Solutions, Dalanes Friluftsråd, Bankvesenet, det politiske miljø, grunneierne og ikke minst media (!) har spilt på lag fra første stund, drevet fram av Trollpikkens far, Kjetil Bentsen. Sammen med alle de som har bidratt med penger slik at helikoptertransporten allerede er "forhåndsbetalt". Trollpikken har fått fram det beste i regionen når det gjelder samarbeid.

I skjærende kontrast åpenbarer nå området seg rundt nedre del av Lundeåne. Det er bare å ta seg en kikk selv. Jeg trodde vi her hadde opplevet en inkompetanse som ikke kunne overgås.. Men så kom altså sandstranden. ShowChow er sikret komisk råmateriale i årevis framover.