onsdag 13. april 2011

1.Journalist 2. forelesende professor 3. underholdningsartist

Under opprydding innerst i et skap fant jeg en lapp som jeg hadde skrevet som sjuåring. Og det var de yrker jeg kunne ønske å bli i framtiden. Og da i ønsket rekkefølge.
Imidlertid gjorde familiære hensyn at jeg ble presset inn et evig stress i en sportsbransje jeg har følt som et tvangseksteskap fra dag en. Det er ikke noe å bejamre seg over. Millioner av andre har opplevd det samme i alle typer yrker.
Nå har jeg omsider kommet meg ut av sportsbransjen som nå inneholder alt fra rosa barneklær til kule solbriller til kr. 2499 pluss mye annet i sterke motefarver som skifter flere ganger i året. Og alt til priser som ender på 99. Da synes jeg faktisk Europris er ærligere min sine priser som ender på 99,99. Skal du først behandle kundene som matematiske idioter, så gjør det skikkelig!
Emelankton på Nærbø sto bak disken til han var over 100 år gammel. " Guttungen" (sønnen) på rundt 75 var jo bare barnet. Som en av verdens mest offensive nyslåtte pensjonister akter jeg å slå rekorden til Emelankton. Og det som skal holde meg ung er foruten hobbyprosjektet "den mest australske butikk i Europa" så absolutt det som jeg sikter meg inn på som den "mest komplette blogg i Norge." Intet mindre!
Og til min overmåte forbauselse ser jeg at nå kan kombinere mine tre drømmeyrker som jeg ønsket som  sjuåring! Journalisten, professoren og artisten skal alle bidra for å gjøre bloggen ekstra leseverdig- for alle nordmenn. Dette er nemlig et norgesprosjekt!
Dvergspissmusa er verdens minste pattedyr og veier ned mot 1,5 gram. Blåhvalen er verdens største pattedyr og veier opp mot 150 tonn. Og bare  et tonn utgjør en million gram. Forskjellen mellom størrelsen av en dvergspissmus og en blåhval er nesten ikke til å fatte.
Og like stor forskjell i kulturell tyngde er det på bloggene mellom på den ene side jentunger som blogger om sminketips og mellom blogger av de virkelig kulturelle - og underholdende- kanonene.
Av hensyn til mangfoldet trenger vi dvergspissmusa, blåhvalen og alle typer pattedyr mellom. Av samme årsak trenger vi alle type blogger, fra det mest intetsigende og overfladiske til det virkelig berikende for resten av leserens liv.
Hva enten du leser Kvinner og Klær, Vi Menn, ser på pornofilmer eller bor i bedehuset så er mitt siktemål at min blogg skal berike flest mulig. Og ikke minst hisse opp flest mulig. Det siste er meget viktig. For uten tilstrekkelig salt blir retten fullstendig smakløs.