fredag 6. januar 2012

FIRE ORDSRÅK SOM MIN PSYKOLOGISKE GRUNNMUR

Det første ordspråk er Salomons visdomsord:
MENNESKET   LEVER  KUN  EN  KORT  TID ,  OG  GJØR  SEG  MEGEN  URO  FORGJEVES.
Det andre er visdomsordene fra HellBillies:
FOR  SEINT  Å  TA  SEG  TID  NÅR  DET  HELE  ER  FORBI
Det tredje er et visdomsord av ukjent tysk opphav,  men  EKSTREMT viktig
NÅR   TANKER  OG  ORD  ORGANISERES,  DØR  SJELEN  LANGSOMT  OG  SIKKERT.
Det fjerde ordspråk regner jeg som VERDENS  ALLER  VIKTIGSTE
TANKEN   ER  ORDETS  TRELL .   Hvilket betyr i all sin skrekk og gru at da boktrykkerkunsten ble oppfunnet ble hele menneskeheten til det trykkede ord lydige slaver. Noe å tenke over.

Så over til noe mer hverdagslig. På min korte kveldstur etter middagen på Hauen Kro gikk jeg  onsdag og torrdag gjennom gågaten og etterpå bort på Amfi Eikunda.Bildet var det samme. På tross av "salg" og meterhøye stabler av tekstiler  i butikkene var det stort sett folketomme begge steder. Ødemarksstemningen i den mørke gågaten fant jeg igjen i 2.etasje på Eikunda. Forstår ikke de handlende at ordet "salg" har gått ut på dato for lenge siden?
Det er så mye salg hele tiden overalt i verden at ordet har blitt tømt for ethvert innhold for lenge siden. Det hjelper ikke det minste at de kaller det for "sale".
Jeg måtte tenke på Salomons visdomsord. Var det dette vi skulle beskjefiige oss med på  vår korte tid på moder Jord? Med megen stress og uro som materialsiske slaver på den kamuflerte søppelhaug  i den sosiale konsentrasjonsleir?  Jeg spørger kun.
Hvis jeg i dag ble tvunget til å drive forretningsvirksomhet utelukkende utfra profitthensyn så var valget enkelt. Det skulle vært et seriøst kvalitets-bordell. (Et mye ærligere sted enn det materialistiske horehus som omgir oss overalt og gjør oss alle til prostituerte).
For meg personlig ville dette kvalitetsbordell innebåret store fordeler.
Alt kontant som svartepenger. Enorm omsetningshastighet. Ingen garantier. Samtidig kunne jeg daglig veltet meg i all den heteroseksuelle luksus -sex som tenkes kan. Med utallige lekre partnere. Dette ville blitt uendelig mye mer effektivt til å få fart på mine sterkt nedstøvede erotiske sylindere enn all verdens viagra.
Og så har jeg endt opp med å fastlege for voldtatte og mishandlede  sykler på min sykkelpsykiatriske klinikk ( sykkelverksted). Hvor dum går det egentlig an å bli????