tirsdag 24. januar 2012

REISEBYRÅENE BESTÅR / DET GJØR OGSÅ OLDINGENES SEXLIV

Etter svære utfordringer på min sykkelpsykiatriske klinikk (sykkelverksted) passer det å avslutte med et blogginnlegg med to forskjellige temaer.
Reisebyråene var blitt spådd undergangen når internett kom. Det skjedde ikke. Enkle reiser kan man selv foreta seg på nettet fra A til Å, men når det blir mer komplisert går man til proffene. Og da er du også helt trygg hvis det skulle intreffe komplikasjoner underveis. Det siste kan ikke understrekes sterkt nok. Skal du være ditt eget reisebyrå så tar du så absolutt en stor risiko hvis du skal reise langt og komplisert.
Spør alle dem som ble sittende fast på flyplassene da vulkanasken fra Island satte flyene på bakken. Det er heller ikke alle som gidder å sitte kveld etter kveld på nettet for å spare noen få kroner. For det er ikke mye du sparer. Bare sjekk selv! Reisebyrået mitt i nabobygget har trafikk hele dagen og har aldri hatt så mye å gjøre. Tror noen at firmaer med store reisebudsjett hadde brukt reisebyråene hvis det ikke lønnet seg for dem? Og de har profesjonelle økonomer som har regnet på det. For min egen del vil jeg i tillegg til sikkerheten også ha det litt sosialt. Det får du sandelig ikke ved å sitte å glo på den sterile skjermen.
Så til skifte av tema- nemlig noe du ikke kan kjøpe i reisebyråene ( de seriøse). SEX !! En jevnaldrende og god bekjent av meg fra sportshandlertiden var innom meg på gjennomreise fra Stavanger til sin hjemby Drammen. Han fortalte at nå skulle han ned og besøke Herbert i Berlin. Herbert var i sin tid leverandør av noen spesielle sportsprodukter som min bekjente var eneimportør av i Norge. Tross aldersforskjellen (Herbert er 83) har de grunnet spesiell personkjemi alltid holdt regelmessig kontakt og besøkt hverandres respektive hjemland.
Ikke nå lenger. Herbert er overvektig og avhengig av rullestol. Men sandelig min hatt trenger ikke hans edlere deler rullestol.
Min bekjente fortalte at enkemann Herbert hadde mailet ham og fortalt det at hadde gjordt slutt med sin pleierske-elskerinne (rundt 50) for nå fullt ut å konsentrere seg om sin nye flamme. Hun er russisk, gift (55), liker ikke sin sure tyske ektemann og er (iflg. Hermann) et fyrverkeri i senga. Herbert som er på pleiehjem har nå investert i liten leilighet som kun brukes som elskovsrede.
Min bekjente er nå så nysgjerrig at han knapt kan vente med å ta den nye elskerinnen i øyesyn. Han har lovet å ta bilde av henne og maile meg det. Jeg spurte min bekjente hvorfor han trodde at dette var mulig å skaffe seg  en så mye yngre elskerinne og med DET handicappet. Han sa at Hermann hadde en ekstrem utstråling, var en underholdende historieforteller, kunne snakke godt for seg og var i konstant overdådig humør.
Den samme Hermann fortalte ham at  han etter krigen tok inn som fattig student hos en yppig enke i førtiårsalderen (stort manneunderskudd i Tyskland rundt 1950). Etter to måneder gikk Hermann inn til vertinnen og sa han desverre måtte flytte. Han fant henne så ubeskrivelig sexy at han ikke lenger kunne være i nærheten av henne. Han skulle klarere ut om morgenen.
Midt på natten kom vertinnen inn naken under morgenkåpen, klatret opp i Hermanns seng- og der sov hun resten av Hermanns studietid. Hvilket betyder at modig, klar og tydelig tale får sin fortjente belønning av og til.