torsdag 23. februar 2012

DERFOR ER JEG GLAD AT JEG IKKE HAR ANSATTE

Jeg hadde nettopp besøk av en reisende i sko. For det første var dette oppsiktsvekkende. Reisende er idag en utdøende rase. Ettersom kjedene har egne lukkede innkjøpsmesser og kjedene dominerer butikk-Norge, er det ikke grunnlag for disse lenger.
Vedkommende skulle selge noen "supre amerikanske boots som grunnet fraktutgiftene ble produsert i Portugal" og kun skulle selges i utvalgte spesialbutikker. Jeg svarte at jeg har den mest spesialiserte butikk i Europa og kjøper kun direkte fra produsentene i Australia uten noen mellomledd.
Imidlertid var dette en interessant kar som hadde mye å berette. Det han hadde observert på sin rundtur i Norge var at mye av personalet brukte mye av arbeidstiden på Facebook. Dette var blitt den moderne form for butikktyveri. Det er jo en kjent sak at ansatte stjeler varer fra arbeidsgiver. Men med Facebook som endrer verden totalt, endrer  og utvider de ansatte sitt tyveri fra arbeidsgiver. De stjeler arbeidstimene som skulle brukes på kunder.
Dette er en av grunnene jeg er sjeleglad jeg er alene. En annen grunn gjorde en likesinnet åndsfrende, som driver en butikk uten ansatte et sted på Østlandet, meg oppmerksom på.
Jeg siterer fra intervju med ham i en av Oslo-avisene. " Butikken er registrert som personlig foretak. Å ansette flere enn meg selv er uaktuelt. Det blir for dyrt og byråkratisk. Arbeidsgiverne blir pålagt alt for mye ansvar fra myndighetenes side.
Medlemsskap i en kjede blir aldri aktuelt. Forpliktelsene er for store, og de krever tvangssalg av varer. Kjedene er for striglet og har ansatte som hverken vil eller kan noe. Dessuten har jeg aldri salg. Da må jeg prise om varene og kundene blir forvirret når det gjelder hva som er riktig pris."
Og jeg som trodde at jeg var helt alene i Norge om å kjøre denne konsekvente politikk! Gledelig, gledelig at andre har sett lyset.
Min forretningsfilosofi er enkel.
Enten du er medlem av kongefamilien eller den lokale ludoklubb skal alle behandles likt , ha samme solide service og betale den samme anstendige pris. Dette for meg lureriet med "salg" hele året som kamuflasje for helt vanlige priser kommer aldri på tale.
Den reisende opplyste for øvrig at det var ufattelig mange butikker rundt omkring i landet som sliter med økonomi i konkursens grenseland. Særlig er økonomien i sportsbransjen desperat. XXL  valser over hele gjengen og blir stadig sterkere og mer og mer uslåelig på pris. GMax følger på . Snart er den frittstående sportshandler et fjernt minne. Jeg er sjeleglad at jeg kom meg ut av dette galehuset i tide. Og jeg er like sjeleglad at jeg er ekstremspesialisert og helt alene. Sandelig sparer dette mitt nervesystem. OH  YEAH!