onsdag 8. februar 2012

KOMMUNIKASJON PÅ FACEBOOK ER IKKE SOSIALT FELLESSKAP

I dagens Aftenposten er det en artikkel med overskrift: HELLER  TWITTER  ENN  SEX. Artikkelen tar for seg hvordan sosiale medier har totalt forandret våre liv. Det som kommer fram  i en undersøkelse som nettopp er gjordt i Tyskland blandt hundrevis av mennesker som bruker sosiale medier er skremmende. Begge kjønn og alle aldersgrupper var representert
Konklusjonen var det er umulig å motstå fristelsen til å være på sosiale medier. Du kan styre din sexlyst, røyksuget og trangen til en drink, men ikke smarttelefonen. Årsaken til at sosiale medier er at de er billige og fordrer lite. Å drikke, røyke og ha sex krever mer av den enkelte. Så vet vi det!
Det som også kommer fram i undersøkelsen er noe som jeg personlig har vært fullt oppmerksom på hele tiden. Og det er at folk som er mye på sosiale medier KAN MISTE EVNEN TIL SOSIALT FELLESSKAP MED ANDRE MENNESKER SELV OM DE KOMMUNISERER MYE. De mister evnen til å kommunisere ansikt til ansikt!!
Facebook har siden oppstarten i 2004 forandret kommunikasjonsformen mellom mennesker i en grad som aldri før i verdenshistorien- på rekordtid. Å snakke om revolusjon er bare det første av hundre fornavn!
Mark Zuckerberg har sjøsatt en forretningside som må være det mest geniale i menneskehetens historie. Nå er det ikke bare enkeltpersoner som føler de må være på facebook for å henge med og ikke bli parkert på perrongen når toget har gått. Det samme gjelder forretningsforetak som er livredd for å miste business.De må være der publikum er - på facebook.
Når nå Facebook går på børsen er seskapet verdsatt mer en flyprodusenten Boeing! Det forteller sitt Allerede i dag har Facebook passert Google. Og seriøse analyser viser at avstanden bare vil øke i framtiden. Det er ingen tvil om at Facebook og Google allerede i dag er helt uunværlig for moderne mennesker. En stabukk og tidligere fossil som meg er det beste eksempel. At jeg kan blogge og facebookere er blitt en nødvendighet for meg.

Og den mest australske butikk i Europa som jeg driver i verdensbyen Egersund hadde ikke i dag vært mulig uten internett!
Men jeg har vært klinkende klar fra første stund på at det er jeg som skal kontrollere nettet og ikke omvendt.
Det gjør jeg nå. På New Zealand var jeg hele november uten mobil og kontakt med nettet. Jeg savnet det ikke et eneste sekund. Men sandelig traff jeg mange mennesker som jeg hadde minneverdige samtaler med- ved hjelp av den gammeldagse naturmetoden. Det skaper meningsfyllte minner i livets store fortelling.