mandag 20. februar 2012

MEGET ELEGANT PUNKTERING AV MOTSTAN DEREN.

Winston Churchill var rå når det gjaldt å sette motstanderne sjakk matt. Mine to favoritter er følgende. En gang i et selskap for den noe finere del av befolkningen var Churchill ikke helt edru (ikke uvanlig). En fisefin damet tillot seg å bemerke: " Churchill, De er full."  Hvorpå Churchill repliserte: " Madam, du er stygg som nøkken. Forskjellen er at i morgen er jeg edru igjen, mens du fortsatt er stygg som nøkken resten av din tid.".
Ved en annen anledning demonstrerte han sin ytterste forakt overfor en politisk motstander som han alltid hadde betraktet som et null, slik: " Foran inngangen til statsminiseren stoppet en drosje som foruten sjåføren var helt tom for passasjerer. Og ut steg statsminiseren (navngitt).
Den var ikke dårlig. Utfra egne erfaringer kunne jeg tenkt meg å skrive: " Foran Kinoen stoppet en drosje helt tom for passasjerer. Ut steg  en ansamling av tidligere lokale topp- politikere fra et visst parti i Eigersund".
Når det gjelder den politiske debatten er saftige karakteristikker av politiske motstandere selve demokratiets livsblod. Når den feige høfligheten inntrer råtner demokratiet på rot.
Dette forutsetter at debattantene skiller mellom POLITISK FUNKJSON og PRIVAT  PERSON  når det gjelder motstanderen.
Det er ikke alle mine politiske motstandere som har oppfattet dette når jeg har gitt dem som det glatte lag i lokalavisen som POLITIKERE.
En av typen (politisk bløffmaker og politisk null) traff jeg på Egersund Torg nå lørdag ettermiddag. Noe surere har jeg sjelden opplevet. Jeg var i ekstra overdådig form gjennom hele helgen etter dette.