mandag 23. mai 2011

Avansert turnsex og en eventyrlig tur til Hardanger

Min åpningssetning i foregående blogg om et eventyr med en topp turndame resulterte i at besøksrekorden på bloggen med ett ble tredoblet. For å avslutte akkurat den historien vil jeg bare humoristisk advare enhver mot å innvolvere seg erotisk med en luksuslekker turndame som er topptrent så til de grader i hver eneste muskel. Du må for framtiden bare glemme dette og arkivere det under rubrikken " magisk sex i et annet univers". Så blir du ikke skuffet over jordisk standard sex i framtiden.
Så over til noe mer interessant. Jeg ankom mitt kjære hotell Maritim i Haugesund søndag morgen og fikk en sedvanlig hjertelig mottakelse av Tone i resepsjonen. Jeg hadde tipset dem om den fortjente kalasreklamen de fikk på min blogg. Alle i huset- også begge direktørene- hadde lest den og var overbegeistret. Opp i restuauranen bar det med tre timers storartet  og laaangsom frokost med utsikt over Smedasundet og den menneskelige teaterforestilling  i restauranten. Den obligatoriske rusletur gjennom sentrum og Haraldsgata hører med.  Sandelig har butikkene her utfordringer fra alle kjøpesentrene omkring. Storhetstiden for Haraldsgata er bare et fjernt minne. Men det har virkelig blitt en koselig gågate. Jeg gjentar- rådhuset i Haugesund er et bygg i helt egen divisjon i Norge.
På ferden mot Hardanger opplever du et av Norges mest spektakulære fossefall. Og det er den 600 meter høye Langfossen der den styrter ut i Åkrafjorden. Hvis du med skam må bekjenne at du ennå ikke har fått denne med på din livsferd  til nå- få farten opp. Pronto! Et meget viktig tips. Etter at du har stått under den og annammet denne villskap full ut, stopp rett foran neste tunnel og parker bilen. Gå ut og opplev de virkelige dimensjonene av dette naturdrama på litt avstand. De fleste haster forbi og får ikke denne livets opplevelse med seg.
Etter at du har passert Odda har du Folgefonna i all sin velde til venstre. Jeg foreslår at dere har Vøringsfossen som mål for første etappe.  Ta dere god tid for opplevelse av nok et fossedrama. Så snur dere og opplever Folgefonna for andre gang i en annen retning. Det fortjener den. Er dette en vårdag med sol og fruktblomstingen på topp en dette en helt enenstående opplevelse i kongeriket.
Du har god tid til å nyte kaffe på Ullensvang hotell. Sett av rikelig tid til etterpå å flanere på sjøsiden av dette prakteksemplar av et hotell i internasjonal toppklasse.
Når du har kommet til Røldal har du to muligheter. Enten ryfylkeveien med to ferjeoverfarter eller over Haukeli , Setesdalen og over til Suleskard. Der får du en lettere høyfjellsfølelse. En totalpakke av en eventyrlig dagstur som du kan vise dine besøkende fra utlandet. Og du har mer enn nok tid til ikke å stresse det aller minste.  Forutsatt at du kommer deg opp om morgenen og tar første ferje fra Mortavika kl. 0700. Akkurat den biten er helt avgjørende for at du enkelt kan få alt dette med på en eneste, eventyrlig og lang dag.