onsdag 25. mai 2011

Facebook og riktig størrelse på sykkelen

Hvis noen for bare 4 måneder siden hadde opplyst meg om at jeg i innen utgangen av juni 2011 skulle ha min egen blogg og i tillegg være på facebook , så hadde jeg fått personen både mentalundersøkt og i tillegg metallsjekket
Men virkeligheten overgår forstanden. Bloggen går nå så automatisk at den er blitt en helt naturlig del av meg. Og sandelig- i dag er jeg på facebook. Det dreide seg om et veddemål  med meg selv. Fossilet skulle bevise at han henger med i svingene. Men det er bloggen som har prioritet.
Og nå over til viktige opplysninger når det gjelder størrelsen på den sykkelen du skal kjøpe.Altfor mange strever rundt med feil størrelse på rammen. Dette må du sjekke før du avslutter kjøpet.
Når du setter albuen i nesen på setet skal det være MAKSIMALT 3 cm fram til  tverrøret på styret. Styret bør være s-formet. Gummien på håndtaket bør bære rundt 5 cm høyere enn sadelen. Vi snakker nå om vanlig sykkel med lavt innsteg og utstyrt  med det meget driftssikre Shimano 7-gear m/bremser i navet. Dette kalles vanligvis damesykkel, men passer like godt til begge kjønn.
Hjulene bør være 622 og ikke traktorstørrelsen 559. Sistnevnte er laget for offroad og mountainbikes. Jeg får ta dette med riktige sykler i flere omganger, alt etter klasse.
Konklusjon: Skal du og fruen ha en sykkel til hverdagsbruk og turer rundt landeveien i distriktene så er denne type sykkel helt overlegen når det gjelder å sitte behagelig, oppleve det du ser rundt deg og slippe stressnakke. Og så slipper du mange nødvendige sykkelreperasjoner!

Og nok en særdeles viktig teknisk opplysning som gjelder alle typer sykler. Og det er vinkelen på sadelen.
 Når sykkelen står på et flatt golv, skal du legge en vadder oppå setet. Og da skal det være helt i vater.
 Hvis det tipper for mye oppover  graver det i skrittet som kan være meget ubehagelig. Hvis det derimot tipper for mye nedover kan du risikere krampe i armene fordi du må tviholde for ikke å gli av setet.
Danskene og hollenderne har forstått at sykkel skal være et opplevelsesinstrument. Derfor er "damesykler" meget utbredt i disse landene. Nordmennene har misforstått. Sykkel er for dem et stressinstrument med pulsmåler , kondomdresser og et jaget uttrykk i ansiktet. Du snakker om å ha misforstått!
Mer om sykler etterhvert. Men selv du som allerede har sykkel og merker at du stadig har smerter i armer og nakke under sykkelturen, sjekk disse helt avgjørende målene!