lørdag 3. august 2013

Dinglebenken i Saloon Kakadu besto vanskelig eksamen

At en eikeplank 500x50x6 cm skulle virke som verdens sterkeste doping overfor en sykkelreparatør, viser bare livets magiske muligheter.
På de to korte månedene dinglebenken har vært på plass i Saloon Kakadu, har den gitt meg en innsprøyting av en slik art at jeg trodde det var helt umulig. Og Rune hos Riska Sagbruk burde jeg gullforgylle og sette på sokkel. Han lenge, lenge leve!!!!
Folk fra flere nasjoner har dinglet og fått en opplevelse for livet. Det første jeg gjør når folk entrer "Rogalands Severdighet nr. 16" (hvis personkjemien stemmer) er å plassere dem på dinglebenken, presentere dem for verdens mest originale catwalk (å,jada!) og vise dem hyrdestaven som jeg skal bruke når jeg leder den fortapte stamme inn i det lovede land. ( Bibelens Moses ville vært meget misunnelig på akkurat den staven!)
Når jeg opplever at vidt forskjellige  mennesker koser seg glugg ihjel mens de dingler med beina, og i det hele tatt, da finnes det ikke sterkere dop i verden enn den jeg personlig opplever der og da! Og alt takket være en treplate i eik!!! Undernes tid er ikke forbi!
Og i dag, lørdag 3.8.2013 besto dinglebenken den endelige eksamen hva angår å smelte sammen mennesker fra meget forskjellige miljøer.
Først kom det inn to solide ektepar fra bondekulturen på Jæren. Jeg plasserte dem på benken. Deretter ankom et ektepar fra Oslo vestkant med to døtre , damene lekre, lekre! De ble også plassert på benken ved siden av jærbuene ! Catwalk og hyrdestav ble behørig presentert. Så hadde jeg en kort opptreden som historieforteller før jeg gikk inn i rollen som hovmester.
Det viste seg at de mannlige jærbuer hadde egentlig kommet inn for å se på Kakadu skjorter.
Da gikk jeg inn i rollen som sermonimester. Jærbuene opptredte som mannequiner på catwalken under stor jubel og faglige kommentarer fra fruene og damene fra Oslo! ( Jeg hadde da trukket meg tilbake og var på sykkelverkstedet i rollen som nøkkelsliper.)
Etter akkurat passe forløpt tid vendte jeg tilbake til Saloon Kakadu hvor de to jærbuene spradet rundt i sine Kakaduskjorter overmåte fornøyd med det hele.
For fem korte år siden så jeg bekmørkt på min økonomisk/forretningsmessige framtid, med god grunn! Det er for mange butikker allerede, og alt for mange produkter ingen trenger.
Men så kontaktet jeg Kakadu i 2009................
Og så fikk jeg inn dinglebenken i mai 2013............
Det betyr at jeg første uke i oktober må til Kakadus europeiske hovedkvarter i Tyskland.
Det betyr også at jeg i hele november må på en kombinert reise til Hobart på Tasmania og Sydney, også Australia.
Og jeg som trodde at når jeg ble 70 (neste år) ville det hele være over. Men det er jo nå det hele begynner!!