tirsdag 20. august 2013

Uvitenhet, idioti og erkeidioti.

Idioti betyr egentlig uvitenhet. Vær oppmerksom på dette. Så når jeg  avlegger idiotenes verden en kort visitt, tenker jeg ikke på "åndsvake", men på uvitende personer.
Jeg har på meget nært hold opplevd idiotiets 3 grader, uvitenhet, idioti og erkeidioti. Disse tre gradene har jeg opplevd spesielt på tre arenaer: det religiøse, det politiske og det militære.

De uvitende er det et håp for. De er ennå ikke helt ødelagt. Med vettug hjelp kan de være mottagelig for opplysning slik at de kommer ut av uvitenhetens trange fengsel.

Idiotene er det mindre håp for, spesielt hvis de har havnet i fanatismens mørke kjeller. Da er løpet kjørt. Idiotene er stormtroppene, og de virkelig nyttige idioter, og  underdanige tjenere, for den mest uhyggelige utgave av idiotene.  Og de er de UHYGGELIG MEKTIGE  ERKE-IDIOTENE.

Når denne forskrekkelige utgaven av menneskerasen kommer i posisjon, så bør alle alarmklokker ringe.
Når man tenker på de millioner av unge soldater i tjueårsalderen som ble slaktet ned i den første verdenskrig på grunn av at erkeidiotene satt i maktposisjon, så blir jo krokodiller og andre krypdyr intelligente og ansvarlige skapninger i sammenlikning. Krokodillene dreper jo kun for å overleve.


Sammenliknet med all verdens forskrekkelige antall erke-idioter har jeg den største respekt for krokodillene. Erke-idiotene har ødelagt millioner og atter millioner av menneskeliv. Det har ikke krokodillene. Krokodillene har heller aldri opptrådt som religiøse fanatikere. Enda mer respekt har jeg for krokodillene.

Jeg vil inkludere to visdomsord av to danske forfattere.
Kumbel: "Den som kun tar spøk for spøk, og alvor kun alvorlig, har fattet begge deler dårlig".

Helle Ryslinge:" Alvor uten humor er ikke til å holde ut, og humor uten alvor er uinteressant"

 Så skal avslutte med noe på litt mer krevende intellektuelt nivå:
Fanatisme er ALLTID  tegn på UNDERTRYKKET TVIL!

Tygg på den en stund!