onsdag 16. januar 2013

Livets nødvendige råstoff er tid.

Den kjente norske oppdagelsesreisende Helge Ingstad uttalte en gang på tv: :"Jeg har vært så heldig å eie tiden i mitt liv".  Den setningen klistret seg i mitt indre for resten av min tid på kloden.
Det heter jo "at tid er liv, og liv er tid". Denne selvfølgelighet tenker vi knapt over i hverdagens stress.
Jeg har filosofert litt over dette. Det heter jo også "at delt glede er dobbelt glede". Kan vi da også fastslå at " frivillig delt tid er dobbelt tid"?  Den siste kom jeg på av meg selv rett nå!!!
Da må jo en naturlig følge bli at "ufrivillig og motvillig delt tid er bortkastet tid." Alle som sitter mye av sin arbeidstid i "meningsløse" møter, seminarer, familiesammenkomster m.m. vil kanskje kjenne seg igjen.
En av Bibelens åndshøvdinger, Salomon, kom med følgende gullkorn: " Mennesket lever en kort tid, og gjør seg megen uro forgjeves".  Sandelig er det jag etter vind.
Bestefaren til en norsk artist uttalte en gang "at han skulle ha det artig mens han levde, ettersom han skulle være veeldig lenge dau"! Alle de som i sin troskyldighet tror på "det evige liv" bør merke seg denne vettuge uttale.
For de aller fleste er livet blitt et utsettelsesprosjekt. De glemmer at livet er akkurat nå, i dette øyeblikk!
Det minner meg om visdomsordene i en dansk kulturavis:" Når var du sist til stede i eget liv. Og hvor går du så hen med resten av dette ditt eneste liv?"
For min egen del har jeg bestemt meg for at det nå ikke er diktatoriske åpningstider som skal regjere mitt yrkesliv. Nå har jeg mine egne sesongjusterte og fleksible. Det har vært en enorm befrielse.

Jeg vil avslutte disse betraktninger om livets tid og tidens liv med gullkornet av Hellbillies.

FOR SENT Å TA SEG TID, NÅR DET HELE ER FORBI!

Blandt de faktorer du ALDRI  kan få tilbake er:

EN  TILVÆRELSE  DU  ALDRI  HAR  LEVD,  MEN  BARE  EKSISTERT  DEG GJENNOM.

DERFOR:
Begynn å leve i dette sekund! I morgen kan det være for sent- ALTFOR  SENT.

Og husk : Å leve et personlig, vågalt og innholdsrikt liv er den beste hevn mot den grå flokk som har som leveregel: " Den ene grå skygge forlanger i solidaritetens navn at alle andre skal være like grå!"

Det er uendelig mer meningsfyllt å daue stående, enn å eksistere krypende!!!   Hear, hear, hear!