tirsdag 19. januar 2016

Donald Trump viser fingeren til partibossene

Alle vi som regner oss som "seriøse, kulturelle og ansvarlige" har med langsom hoderysten fulgt "klovnen" Donald Trump mens han valser over alle etablerte "sannheter" i amerikansk politikk. Jeg leste en interessant artikkel i Time nå forleden om hvorfor det mot alle odds kan se ut som han blir republikanernes presidentkanditat! Virkeligheten overgår den villeste fantasi!!
For å gjøre det enkelt for mine facebookvenner å forstå. Hvis du betrakter velgerne som "kundene" og presidentkandidaten som "produktet", så er det "det fordyrende mellomledd" (partibossene) som fullstendig bestemmer hvordan "produktet" skal bli seende ut til slutt.
Donald har med største selvfølgelighet hoppet over partibossene og partiorganiseringen og presentert et helt "nytt politisk produkt" til "kundene" direkte.Og velgerne liker det de ser og hører! Show, fornærmelser, vanvittige uttalelser og det hele går rett hjem i republikanernes folkedyp som aldri før. "Den lille mann og kvinne" føler at de endelig blir tatt på alvor av en politiker som taler det arrogante partiapparat midt i mot.
For det som skjer nå i USA og i verden forøvrig er en trist utvikling. Stadig mer rikdom på stadig færre hender og stadig mer økonomisk stress og tilbakegang for "den økonomiske underklasse" og middelklassen med! Den amerikanske drømmen døde med en teknisk utvikling som nå aksellererer med bortimot lysets hastighet. Og de fleste som blir stående igjen på perrongen er fratatt det meste av sine drømmer og håp.
For i den nye økonomien er det om å gjøre for de multinasjonale selskaper å betale helst null skatt i de land hvor de tjener pengene og salte dem ned i skatteparadiser uten innsyn. De ansatte skal helst betales så lite at det ikke er til å leve av. Og det gjør jo at en bærekraftig offentlig økonomi blir nesten umulig i framtiden. Når det ikke blir skatteinntekter, hva da med fremtidens pensjoner?
Tilbake til Donald Trump. For de mennesker som føler at de ikke har mer å tape, må det jo være befriende å oppleve at en politiker  underholder dem med særdeles frekke og underholdende taler og ikke bare viser langfingeren (up your horses ass), men samtidig pekefingeren (and your pony too!) til hele det politiske USA. Storartet, storartet underholdning! Og så sveisen da!
I den uskyldige tid rundt 1960 levde ennå den amerikanske drømmen. Og John F. Kennedy som president pleiet den på en fremragende måte. Hans visdomsord bør noen og enhver legge seg på sinne. "Demokrati er den høyeste form for styresett, fordi den er basert på respekt for mennesket som et fornuftig vesen."
Hele den moderne verden går ut på å betrakte mennesket som en tankeløs forbrukerobot. Respekt for mennesket som fornuftig vesen er borte. Den nye overklasse er bank, byråkrati og politikk. Disse er sauses sammen i en arroganse overfor "vanlige folk" som ikke noe språk beskrive kan.
Derfor håper jeg inderlig at det blir en ny revolusjon i USA under valget i november båret fram av "den vanlige mann og kvinne". Og det er at valget står mellom Donald for republikanerne og 74 år gamle ærlige og ekte sosialist Sanders for demokratene. Skjer dette ikke helt utenkelige, vil muligens det ekte demokrati ha en lysere framtid i et USA som for øyeblikket ligger med brukket demokratisk rygg! Heia, Donald! Stå på og gi dem inn! Og bli ikke en kjedelig, tørr og grå politiker!