onsdag 27. januar 2016

Politietterforsker Wallander, Byremo Bedehus og Ku Klux Klan

Den beste beskrivelsen jeg har sett av ekstrem, dødelig og bakstreversk konservativ religion, er organisert sinnsykdom. Personlig liker jeg også beskrivelsen organisert åndelig aids.
Jeg måtte tenke på disse to begrepene i går kveld da jeg på Nettflix så episoden Før frosten i den svenske krimserien Wallander. ( Å, jada! Fossilet har innstallert siste type smart-TV med Apple-TV og det hele! Her må følges med skal man ikke bli akter-utseilt)!!
Historien går i korthet ut på at en fanatisk og lukket gruppe "kristne" har  henrettet en gynekolog ved henging i midtgangen av en kirke fordi hun drev med aborter. Dette skjedde i nattens mulm og mørke. Likeledes planlegges å blåse en kirke med hundrevis av mennesker i luften ved hjelp av tonnevis med dynamitt under en vielse av to homofile menn. Under etterforskingen forhindres dette i siste liten, og Wallander klarer også i aller siste liten å hindre at et nyfødt barn blir druknet av de samme fanatikere. Barnet var nemlig født "syndig" ved hjelp av kunstig befruktning, og var således "et djevelens barn". Fremragende skuespillere fikk fanatismens uhyggelige ansikt klart frem.
Mens jeg så denne episoden kom jeg til å tenke på en tankevekkende reportasje sist lørdag i Fedrelandsvennen  fra Byremo i det mørke bedehusland i Indre Agder. Tettstedet Byremo (rundt 700 innbyggere) i Audnedal har på dugnadsinnsats av nesten all innbyggerne  bygget muligens Norges største bedehus. Jeg fikk hakeslepp da jeg studerte dimensjonene mens jeg kjørte forbi i fjor høst.
Byremo ærverdige korskirke (bygget 1783) virket litt ydmyk og forpjusket i forhold. Og det her sammenlikningen med Wallander kommer inn. Nå er det full splittelse i Byremo ettersom de, som ikke bare er "gode kristne", men "de eneste sanne formidlere av Kristi lære". synes at Den Norske Kirke er alt for tolererant i forhold til abort, homofoli og "alskens moderne styggedom".
Så denne farisæiske  grupperingen har nå "overtatt'" felleskapets sosiale bedehus og skal foreta vielser, dåp og konfirmasjon i "de helliges bedehus" og ikke blande seg med "de frafalne". Farisæerens "grunnlov" er nemlig "rør ikke ved meg, thi jeg er helligere enn du". Splittelsen i Byremo er nå total, og de lokale fanatikerne og- (for meg subjektivt)- psykopatene er på offensiven.
Psykopatens hersketeknikk er nemlig i å kjøre inn i helt sakesløse medmennesker helt ubegrunnet og livsvarig skyldfølelse. Men ettersom fanatikerne i Byremo (og deres beslektede) ikke har våpen tilgjengelig, stopper de derfor den åndelige terroren på dette stadium, Foreløpig!
Hadde disse mørkets figurer hatt like mange våpen og tilhengere som den "muslimske" forbryterbanden IS, så hadde Danmark blitt oversvømmet av norske asylsøkere som rømte fra et Norge hvor kjærlighetens og humanismens kristendom bare var et fjernt, fjernt minne.
Jeg kan i denne sammenheng nevne at terror-organsiasjonen Ku Klux Klan var en strengt fundamentalistisk "kristen" organisasjon som i tillegg var ekstremt rasistisk hva hudfarve angikk. Derfor hengte de "de svarte" opp for et godt ord i nærmeste tre. Hvor mange tusen som disse "Kristi Korsfarere" har henrettet "i Guds navn" er det ingen som vet.
Konklusjonen for meg ( 100 % subjektivt!!!) et at det går en rett strek fra den mørkeste utgaven av det historiske norske bedehus, gjennom Ku Klux Klan DIREKTE til IS. Det er bare snakk om hvem som har tilgang til nok hjernevaskede tilhengere og nok fysiske våpen. AMEN!!!