fredag 30. september 2011

9/11 -2001 OG 22/7- 2011

Det er blitt fokusert mye på den livsfarlige klodrianopptreden av myndighetene da bomben smalt i Oslo og henrettelsene på Utøya begynte. Et bilde vil vi aldri glemme. Og det er der beredskapstroppen surrer hjelpeløst rundt i sin gummibåt. All den berettige kritikken skulle jo innebære at alle andre land har et så uendelig mye mer effektiv beredskapsvesen.Tro om igjen!
Det var like hjelpeløst det som skjedde i USA umiddelbart etter at siste fly dundret inn i skyskraperne. Ikke minst innen brannvesenet. Mange brannmenn ble drept grunnet total inkompetansse innen ledelsen. Kommunikasjonen fungerte ikke innen etaten. Og det gjaldt over hele fjøla , helt til topps innen flere etater. Så en kritisk analyse forteller at amerikanske myndigheter ikke kom det grann bedre ut av terroren enn sine norske kollegaer.
Men hele denne sjokkerende inkompetansen blekner mot den absolutte verdensrekord i militær udugelighet. Og den innehas av russerne. I sin tid klarte en tysker i et sivilt enmannsfly å fly over den russiske grense og lande midt på Den Røde Plass uten at det russiske luftforsvaret oppdaget noe som helst! Slå den!

Konklusjonen er at jo høyere du er på strå i det parasitt-byråkratiske hiarki- desto mer udugelighet. 
Men det er jo gammelt nytt.