mandag 12. september 2011

NYTT KAPITTEL I BOMVANVIDDETS HISTORIE

Dette jeg nettopp leste i Aftenposten må få enhver lokalpolitiker i Dalane til å legge enhver bompengeplan i nederste skuff, låse den med verdens sterkeste lås og så kaste nøkkelen i Nordsjøen.
Aftenposten opplyser følgende:
Den HELAUTMATISKE  bomstasjonen E18 Vestfold Sør hadde i 2010 et totalomsetning på kr.72 millioner kroner. Av dette gikk 44  millioner til finanskostnader og drift. 60 prosent av inntektene på bommen betaler ikke en eneste millimeter ny vei!
Men det mest vanvidds-sensasjonelle er at det koster MYE mer å administrere en helautmatisk  bom enn den gammeldagse med myntinnkreving. Årsaken er at det trenges mye mer byråkrater til å studere bildene av bilskiltene og se om de stemmer. Ofte er bildene av skiltene så utydelige at det tar laang tid å sjekke om begge nummerskilt  har samme siffer. Først da kan man sende regning på et beløp rundt 20 kroner!
En gammeldags manuell bomstasjon er myye mer effektiv enn en helautomatisk. Grunnen er at man øker de administrative kostnadene dramatisk ved å flytte kostnadene fra veien til kontor!

De to siste setninger ber jeg om at alle mine facebookvenner husker i årene som kommer og sender denne forskrekkelige opplysning videre til sine facebookvenner som igjen sender den videre til sine osv.