mandag 5. september 2011

RELIGIØSE SEKTER, SPORTSBRANSJEN OG POLITIKK

Jeg har gjordt samme erfaringer med religiøse sekter, norsk sportsbransje og lokalpolitikk.
Sektene i religion, sportsbransje og politikk baktaler hverandre så godt de kan. Det er ikke hjernen som er det sentrale element i deres takling av medlemskapet, men derimot følelsesapparatet på sitt mest primitive. Presis som under en fotballkamp. Faktisk er fotballkamper en god sikkerhetsventil for overregulerte kontorrotter som har en arena hvor det er sosialt akseptert  med primitive brøl og tilsvarende opptreden. Det skader ingen.

Det som derimot skader er hjernevaskingen innen religion og politikk. Her er det snakk om å skape fiendebilder.
Vi ser jo med egne øyne de som legemlig er forkrøplet. Men de mange, mange som er sjelelig forkrøplet  ser vi ikke. Det kan være en like forkrekkelig skjebne.
Når det gjelder politikk må de som er for smarte til å involvere seg betale en meget høy pris. De blir ledet av de som er klart dummere. Et krystallklart bevis på dette finnes fortløpende innen Eigersundspolitikken , som overalt ellers. Olof Palme sa jo " Av å være politiker, blir man et halvt menneske". Det må da også bety halv hjerne.  Og hvis den HELE hjernen i utgangspunktet er sterkt underutviklet, så forstår man årsaken til all idiotiet i politikken.

Når det gjelder det kommende valget om noen dager i Eigersund, er det såre enkelt å stemme "riktig". Vil du ha bompenger, stemmer du på Høyre. Vil du ikke ha denne forargelige unødvendighet, stemmer du et av de andre partiene, inklusive KrF. Sistnevnte har tydeligvis tatt til vettet. Det er ingen skam å snu når man har gerådet ut i villfarelse. Det kan hende alle.