lørdag 16. juli 2011

KAMPEN OM TIDEN, av Peter Normann Waage

Forfatter P.N. Waage hadde en tankevekkende artikkel i gårsdagens Aftenposten vedrørende tid og penger. Jeg siterer noe av det viktigste:
"Fokus på bare sparing av penger gjør at man glemmer at tiden er selve livet. LIVET kan man ikke plassere på noen sparekonto, så resultatet blir ikke mer lykke, men mer stress, irritasjon og tungsinn. 

Når alt skal måles i penger forsvinner også tiden og dermed selve   LIVET. Den som forvandler tiden til penger, tjener ikke penger, men blir pengenes og tingenes slave. Dermed forsvinner medmenneskeligheten. Tiden, ja livet selv, blir borte i jag etter profitt. 
Den som ikke vet å kaste bort tiden, vet heller ikke å bruke den. Det er den formålsløse tiden som gjør oss til mennesker , lek, kunst, kultur, kunnskapstilegnelse (læring) og sosialt samkvem. 

Hellbillies har et refreng som som er et konsentrat av Waages visdomsord. Og dette skulle stått på hver eneste dør verden over:
'
FOR   SENT   Å   TA   SEG   TID,   NÅR   DET   HELE   ER   FORBI. 

LIFE   IS   A   JOURNEY,   NOT   A   DESTINATION.
(Livet er en reise, ikke noen endestasjon.).

Derfor, til alle mine blogglesere, ha en strålende helg og begynn å leve nå i dette øyeblikk. I morgen kan det være for sent- alt for sent!!!!
.