lørdag 9. juli 2011

Sykkelreperatør Emelankton på Nærbø, mitt inspirerende forbilde.

Emelankton Aadnesen er mannen som plasserte steinkjerringa på høg-Jæren
Da Emelankton i en alder av 105 år fortsatt sto bak disken, fikk han innkalling fra skolemyndighetene at som femåring var det på tide å forberede seg til skolegangen som seksåring. Tenk hvis vi alle kunne trylle bort 100 år av vårt liv så enkelt!!
Jeg hadde i går besøk av en fra Nærbø som i Saloon Kakadu kjøpte med seg en del australprodukter. Han, som hobby-sykkelreparatør,hadde kjøpt tre sykkeleiker av Melankton etter at denne lokale Metusalem hadde fyllt 100 år. Kunden ville gjerne ha kvittering, hvorpå Melankton krotet beløpet (18 øre) ned på et papir og  sa at "det va et forskrekkelege papperarbaid fø så lide beløb".
Det hører med til sagaen om Melankton at "gutten", sønnen på rundt 80, i lagerfrakk, bisto Melankton helt til det siste iflg. mine opplysninger.
Iflg. de samme opplysninger er det nå en av etterkommerne av Melankton som har overtatt lokalet og innredet til et bevertningssted. Disken, hvor Emelankton lenet seg over, er inntakt. Det er også fotavtrykkene til Emelankton bak disken.
Godeste Emelankton, hvor du enn måtte være! Jeg er bare 67 og har som mål å slå din rekord som Europas eldste sykkelreperatør. Bare så du vet det! Nok en gang takk for at du er et enormt inspirerende forbilde!