torsdag 21. juli 2011

Løgnen flyr over hele verden før sannnheten har knyttet skoene

Disse visdomsord kom jeg på da en sympatisk bekjent på facebook nylig skrev at" De Herren har gitt embede, den har Han og gitt forstand!"  Vedkommende har blitt feilinformet av en løgn i likhet med utallige andre. SANNHETEN er nemlig slik : " Den Herren giver embede, den må Han og GIVE forstand."  Dette er den opprinnelige DANSKE ordlyden  og er en BØNN. Oversatt til norsk betyr det at  man ber om at den som har fått tildelt embede også har fått tildelt forstand.
Riksantikvaren har på en lysende måte demonstrert at han har fått tildelt den nødvendige forstand (og ansvar) som følger med dette overmåte ansvarsfulle embede. Jeg tenker da han satte foten ned for først det aldeles vanvittige Byrommet i Egersund og nå også miljødrepende Havnepromenade i denne nydelige by som Vår Herre straffer fortløpende med politikere som mangler fullstendig forstand og ansvar.
Fra mitt krystallklare ståsted kan det  jo ikke være andre byer i dette land som plasserer en arrogant politisk førstereisgutt i ordførerstolen. Når denne politiske grønnskolling utbasunerer på første side i lokalavisen "at riksantikvaren mangler folkeskikk " og ved en senere anledning på samme sted utroper den samme særdeles ansvarlige riksantikvar til "å fare med tull og tøys" - så viser det Egersunds sanne pøbelaktige politiske ansikt.
Og  denne ordfører med total mangel på anstendighet har tydeligvis sine spyttslikkere i denne særdeles stakkarslige bys politiske miljø. Forsatt fra mitt subjektive ståsted har vi en  ordførerkandidat fra et KRF som hører fortiden til. Denne poltitiske klatrer har jeg personlig erfart som Eigersunds fremste politiske bløff og representerer ingen andre enn seg selv og sine egne  politiske ambisjoner som yrkespolitiker.
Da vedkommende ansikt til ansikt med meg uttalte at hun var uenig med biskopen da han prøvde å redde de nære omgivelser rundt kirken under angrepet fra Byrommet- da- akkurat da- forsto jeg at vedkommende var uten noen som helst seriøs politisk substans. Og aldeles ikke politiske "verdier" med KRF-stempel.

Høyre og KRF som har plassert disse som sine politiske fremste representanter i Eigersund bør sparkes hodestups ut av kommunestyret nå i september.  Egersunds befolkning fortjener noen som virkelig føler ansvar både for kommunens økonomi og ikke minst naturmiljøet i en av Norges vakreste byer
. Du som leser dette kan være med å bestemme at Eigersund får en ny og mer ansvarlig politisk vår.