lørdag 11. juni 2011

Magisk sprinter Usain Bolt og lik magisk skopusser i San Francisco

Fenomenet Usain Bolt fra Jamaica kan hele verden lære særdeles mye av. Når du til de grader leverer varene i helt egen klasse, så får showingen ekstra klangbunn. Hans seriøsitet er forutsetningen for underholdningen. Ellers hadde du bare blitt klovn. Bolts totalpakke er rene dynamitten som åpner opp det mest frosne og forsteinete sinn og hjerte.
Jeg har gjordt noen interessante sammenlikninger med hans landsmann Asa Powell. Mens Usain har et større repetoare ( sexy 200 m i tillegg til kongedistansen 100 m), så nøyer Asa seg med 100 m. Og mens Asa bestemt er svigermors drøm, så er naughty Usain til de grader alle damers gjennomvåte drøm. Så hvis Usain og Asa hadde samtidig vist seg på en saftig fest, ville følgende skjedd. Hver eneste dame ville stillet seg i kø for å ha intens sex med Usain. Etterpå ville de ikke vasket sitt legeme på lange tider.
Hvordan  ville de samme damer betraktet skikkelige Asa? Joda, etter sexen med Usain ville damene spurt Asa om han vennligs ville gå til deres hjem og sjekke at babyen ikke hadde mistet tutten. Urettferdig? Slik er det bare. Spør første dame som har fått et par innabordt og svarer ærlig.
Jeg gjorde også noen sammenlikninger Bolt/Powell og skopusserne i Barcelona, Buenos Aires og San Francisco. Skopusseren i Barcelona gjorde en meget seriøs jobb med mine solide brune skinnsko produsert i Østerrike. Men han var taus og mutt og jobbet som en robot. Jeg har bare en svak anelse om hvordan han så ut.
 Skopusseren i Buenos Aires derimot, han var det liv i. På tross at han bare snakket spansk, kommuniserte vi perfekt med kroppsspråket. Han var like profesjonell som spanjolen, men i tillegg hadde han det ekstra- et smittende humør og utstråling. Han hadde garantert ingen problemer med få den sexen han hadde behov for. Jeg husker ham relativt klart etter 11 år.
Men de to  som jeg vil huske i all evighet er radarparet som pusset mine sko i San Francisco i 2005. Radarparet besto av et team bestående av en overseriøs mørkhudet fagmann og hans ditto  kompanjong som sto for en underholdning som gikk utenpå selv Usain Bolt. Personlig skal jeg i toppform matche hvem som helst bak en disk i dette land når det gjelder kalasunderholdning- men her fant jeg til de grader min overmann.
Jeg klatret opp i en slags skråstilt trapp og ble sittende på toppen på samme måte som filmregissørene når de gir ordrer til settet. Den rolige typen gikk til behandling av mine sko på en måte som ikke kunne vært grundigere. Skoene er like skinnende den dag i dag etter mye bruk siden den gang.
Mens jeg satt der kjørte den andre halvdelen et show på bakken som jeg aldri har sett maken til - hverken før eller siden. Hver eneste dame som passerte fikk oppmerksomhet på den ene eller annen måte, enten i form av dans eller kavaleropptreden eller you name it. Denne overdådige gratisunderholdning skapte jo et meget gunstig klima på alle måter. Så disse to tilsammen klarte det som Usain klarte alene. Dønn seriøsitet som grunnlag for overdådig opplevelse for omverdenen. En uslåelig dynamittblanding.