mandag 22. august 2011

ARENDALS UKJENTE OG ENESTÅENDE SEVERDIGHET

Søndag 21.8. var jeg i Arendal i anledning "årsmøte" med min uerstattelige venn Andreas Raaum, 80 år ung. Dette fyrverkeri av den "evige" ungdom er født og vokset opp i Arendal . Bedre guide finnes ikke. Hans hjerne er ekstremt oppdatert. Nå skal han begynne som innleid foreleser i historie på et gymnas i Tønsberg.
Etter en tre og en halv (3 1/2) times frokost på Clarion Hotel Tyholmen i sentrum , med enestående havneutsikt, var det tid til en liten ekspedisjon til noe helt enestående. Clarion Hotel anbefales forøvrig på det aller beste.

Jeg hadde nemlig hørt at Arendal har en av landets mest særpregede kirkegårder. Etter at guide Andreas hadde tatt meg med dit, er det bare å bekrefte dette. Du har følelsen av å vandre i en velstelt park med flere nivåer av høyde over havet. Kirkegården er svær i utstrekning. Det er faktisk et sted hvor du kan "gå tur" ettersom den likner lite på det som vanligvis oppfattes som en kirkegård med graver på geledd. Et besøk anbefales på det aller sterkeste.
Et annet kultursted som anbefales er Tromøy kirke. Ta turen over brua til Tromøy når du først er i Arendal. Egersund kirke er Dalanes eldste trebygning fra rundt 1650. Og da hadde allered Tromøy kirke stått i 500 år! Vi var så heldige å få komme innenfor. For et syn!