onsdag 31. august 2011

MINNEVERDIG OPPLEVELSE I SAN FRANCISCO

Etter at jeg hadde vinket farvel til den råsexy mor og datter ved Golden Gate spaserte jeg langsomt ned til en park i nordenden av denne muligens verdens mest berømte bro. En park som fikk meg til å føle den dypeste skam på vegne av sjøfartsnasjonen Norge.
Her hadde nemlig privatpersoner gitt penger til en park som i dyp respekt minnes  THE AMERICAN  SAILOR i sine forskjellige utgaver.  Her var representert THE  NAVY,  THE  MARINES og flere med. Alle mine blogglesere bør legge dette inn som et helt nødvendig besøk når du er i denne magiske by . And be sure to wear a flower in your hair.
At vi ikke har noe liknende i sjøfartsnasjonen Norge bare understreker den norske stakkarslighet. Det er ikke for ingenting at krigseilerne ble behandlet på den måten de ble etter krigen. Det passet tydeligvis ikke de politiske opportunister at den særdeles oppskrytte Heimefronten skulle bli overskygget av de som virkelig var med å vinne krigen, nemlig krigsseilerne.
De allierte toppledelse uttalte da også at den norske flåte var med sin rolle i konvoiene til Murmansk  helt avgjørende i å knekke den tyske krigsmakt
.Men i et land overbefolket med smålige stakkare så skal disse mange som betalte med sine liv helst glemmes. Og i et land med en slik stakkarslig befolkning, så er det jo helt naturlig at politikerne er av samme støpning.