onsdag 3. august 2011

En eventyrlig sykkeltur i naturparadiset Egersund.

En bekjent fra USA sa til meg at Egersund er ingen by, men et beskyttet naturparadis. Innbyggerne vet ikke hvor heldige de er. Jeg  og min kjære damesykkel Anna Lovinda vet det. Vi sykler nemlig regelmessig rundt om i naturparadiset. Vi har også erfart John F. Kennedys uttalelse  om at en opplevelsesrik sykkeltur er en av verdens virkelige luksusopplevelser.
I går kveld hadde vi en av årets høydepunkt. Først opp Nyeveien som er pur idyll. Så inn på Elverhøy for å oppleve roen, endene og auren som hopper. Det å ha en idyllisk elv gjennom et dalføre midt i en by er det ingen andre byer i Rogaland som har. Etter å ha opplevd fuglelivet på Elverhøy luktet det nyslått gras ved Hestadrikkå. (Hestedrikken).
Så åpner seg synet av Slettebøvatnet med et yrende fugleliv  og med synet av Hestavadbroen- en av Norges flotteste steinbroer som viser gammeldags håndverksbrubygging i verdensklasse. Et reisemål i seg selv.
Så bærer det videre langs Eieåne mot Kjernaneset. Hvilken ubeskrivelig naturidyll!!
Etter å ha passert den livsfarlige jernbanebrue bærer det langs Rogalands promenade i særklasse. Hvilket privilegium å ha denne kombinerte sykkel- og spaserstrekning  mellom Eie og Tengs! Enestående i Rogaland!

Så ankommer vi turens mål- en times opphold på berget for å oppleve laksespranget i Fotlandsfossen. Hvilket naturskuespill!
Endemålet i andre retning er Ytre Fjellpark mot Ryttervik. Jeg tror ikke folk lokalt er klar over Strandgaten er Rogalands absolutte praktgate med mange byggestilarter representert. 
Etter en halvtime på benken i Ytre Fjellpark hvor vi annammer dimensjonene av Ytre Havn er det tid for siste etappe. Himmelen er praktfull og profilen av landskapet ved Launesbroen er krystallklart fremtredende.

En luksuspakke av en sykkeltur er blitt nytet i fulle drag. Egersund Naturparadis ? Det er bare fornavnene!